exmocise_banner

ExMocise bewegingskaartspellen

Kaartspellen die speelplezier met beweging en oefening combineren

In dit iPad-tijdperk moeten we extra energie steken in het op jonge leeftijd stimuleren van beweging en mentaal bewustzijn ter behoud en ontwikkeling van een gezond lichaam en scherpe geest.

De ExMocise spellen combineren speelplezier met beweging en oefening. Elk spel bevat 32 speelkaarten waarop 8 dieren steeds 4 oefeningen tonen. Monster Mo is de spelleider.
Alle spellen kunnen alleen, met z’n tweeën of in een groep gespeeld worden. De speelduur hangt van het type spel (10 varianten) en het aantal ingezette kaarten. De moeilijkheidsgraad van de oefening wordt met diersymbolen aangegeven, zo kan leeftijdsgebonden gespeeld en ambitie gestimuleerd worden.
Kaarten uit verschillende spellen kunnen gecombineerd worden.

ExMocise Het Kleine Rugspel

!
Het Kleine Rugspel is gericht op het voorkomen van afwijkingen in houding en het versterken van de rugspieren

Rugpijn komt vaak voor bij kinderen, met name tijdens de adolescentie. Een aantal oorzaken van rugpijn bij jonge mensen zijn: ongepaste vormen van lichaamsbeweging, een slechte houding en het dragen van zware schooltassen.

Relatief lichte blessures als gevolg van spel en sport kan leiden tot spier spasmen, met als gevolg dat sommige rugspieren harder moeten werken dan anderen. Dit kan pijn, vermoeidheid en veranderingen in houding veroorzaken. Een verkeerde houding kan verder bijdragen tot rugpijn. Een kind met een pijnlijke rug kan sportieve activiteiten gaan vermijden. Wat weer leidt tot gebrek aan lichaamsbeweging en dit zal weer leiden tot verdere problemen. Deze vicieuze cirkel moeten we vermijden. Werken met ‘Het kleine Rugspel’ biedt een mogelijke oplossing en kan dagelijks of wekelijks worden gebruikt.

Op de 32 speelkaarten tonen 8 dieren vier oefeningen uit, oplopend in moeilijkheidsgraad.
De bedoeling is dat kinderen deze oefening nadoen en op deze manier spelenderwijs hun rugspieren trainen. Het ExMocise kaartspel kan zowel individueel als in een groep worden gebruikt door therapeuten, begeleiders, ouders, verzorgers en leraren.

Doel
- versterken van rugspieren
- training van het gehele musculoskeletale systeem
- het aanleren van een gezonde manier van bewegen
- voorkomen van een verkeerde houding
- het bevorderen van sociaal gedrag
- het introduceren van nieuwe cognitieve ervaringen voor zenuwen en hersenen

Leeftijd: 3+