tangle

Tangles

Een Tangle is niet zomaar een leuk speeltje. Het is verantwoord speelgoed met een therapeutische werking dat spanning en stress vermindert en je concentratie verhoogt.

Bezig zijn met een Tangle is niet alleen leuk en ontspannend, maar heeft ook veel andere positieve eigenschappen; het versterkt de visuele- en gevoelszintuigen; helpt de aandacht af te leiden van andere prikkels; het verbetert het concentratievermogen; goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en coördinatie; is een goed hulpmiddel bij ADHD en autisme; maakt stramme handen los en versterkt de handspieren; ook zeer geschikt als therapie voor een muisarm en als afleiding bij het stoppen met roken.
Tangelen met twee handen activeerd beide hersenhelften.

Het gaat bij de Tangle om de beweging. Er is geen goed en geen fout. Geen voorbeeld en geen verplichte vorm. Je neemt de Tangle in de hand of in twee handen en maakt eindeloos vloeiende bewegingen. Elke Tangle is opgebouwd uit een serie ronde hoeken die met elkaar zijn verbonden. Hierdoor kunnen draaiende bewegingen worden gemaakt.

De Tangles zijn leverbaar in allerlei soorten, waarbij vaak de buitenkant van de Tangle (los van de kleur) verschillend is, bijvoorbeeld glad, met ribbeltjes, bolletjes, rubberachtig enzovoorts.

Het is een speeltje, een kunstwerkje, een puzzeltje, een sieraad, een hersentrainer en of een anti-stress middel.

Tangle junior classic

!
De Tangle Junior Classic is de klassieke variant met 18 gladde boogjes

18 kunststof delen in verschillende kleurcombinaties.

Leeftijd: 4+

Tangle Relax Therapy

!
De Tangle Relax Therapy is de kleinere variant van de Tangle Therapy

Dit is de Tangle met een rubberen laag om de 20 boogjes met op ieder boogje nopjes. De boogjes zijn dunner dan van de Tangle Therapy.

Zeer geschikt voor in de klas, omdat de rubberen boogjes geen geluid maken wanneer deze tegen elkaar aankomen tijdens het friemelen.

Leeftijd: 4+

Tangle Therapy

!
De Tangle Therapy is een draaiend therapeutisch hulpmiddel met een nieuwe ergonomische benadering om stress te verlagen en handspieren te versoepelen

Deze Tangle heeft een rubberen laag om de 20 boogjes met op ieder boogje nopjes. De boogjes zijn dikker dan de andere Tangles.

Leeftijd: 4+